Η Adidas συνεργάζεται με την Siemens για τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας


Η γερμανική εταιρία αθλητικών ειδών Adidas και η εταιρεία κολοσσός της τεχνολογίας, της μηχανικής, του αυτοματισμού, κλπ. Siemens αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο να βελτιώσουν την παραγωγή custom-made (κατά παραγγελία) αθλητικών ειδών και να επιταχύνουν τη διαδικασία από το σχεδιασμό στη δημιουργία του τελικού προϊόντος.
Σύμφωνα με τους όρους της σύμπραξης, ηSiemens δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της στον τομέα της αυτοματοποίησης των εργοστασίων, ώστε να καταστεί δυνατή η προσομοίωση, η δοκιμή και η βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας της Adidas.
«Η κατασκευή custom-made αθλητικών ειδών απαιτεί ευελιξία στην παραγωγή και ταχεία ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της Siemens. Η επίσης γερμανική εταιρεία έχει ξεκινήσει να εξαγοράζει μια σειρά εταιρειών λογισμικού σε μια προσπάθεια να ηγηθεί της τάσης προς τα «έξυπνα» εργοστάσια παραγωγής, τα οποία έχουν την ικανότητα να επιδιορθώνουν αυτόματα τα όποια προβλήματα και να αυτοβελτιώνονται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
Η Siemens δήλωσε ότι θα δημιουργήσει ένα «ψηφιακό δίδυμο» ή εικονικό αντίγραφο, αν προτιμάτε, του εργοστασίου «Speedfactory» της Adidas, με στόχο την αύξηση της ευελιξίας και τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της κατασκευής, αλλά και τη συντόμευση του χρόνου που απαιτείται για να βγει ένα προϊόν στην αγορά.
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο της μεγάλης αθλητικής εταιρείας είναι αυτοματοποιημένο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε είναι να μπορέσει η Adidas να μεταφέρει την παραγωγή πίσω στην «έδρα» της, μειώνοντας τη φτηνή εργασία στις ασιατικές χώρες. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί ένα τέτοιο εργοστάσιο στη Γερμανία με το επόμενο να κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.

Πηγή:http://www.sportandbusiness.gr/
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!