Οι Κινέζοι μειώνουν τον αριθμό των ξένων στο πρωτάθλημα

#mazimetinxristina #sportmanagementgreece


Στην απόφαση να μειώσει τον αριθμό των ξένων ποδοσφαιριστών που επιτρέπεται να διαθέτουν οι ομάδες που αγωνίζονται στην Κινεζική Σούπερ Λιγκ, προχώρησε η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, σε μία προσπάθεια να συγκρατήσει τις όλο και αυξανόμενες δαπάνες για απόκτηση παικτών από το εξωτερικό.
Ύστερα από την επίσημη κρατική απόφαση για μετατροπή της Κίνας σε ποδοσφαιρική υπερδύναμη, οι ομάδες της χώρας ξόδεψαν εφέτος 400 εκατ. δολάρια για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών τουςΜόλις σήμερα ανακοινώθηκε πως ο Κάρλος Τέβες θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σανγκάι Σενούα, έναντι 40 εκατ. ευρώ το χρόνο, ποσό που αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει δώσει ποτέ ποδοσφαιρική ομάδα σε παίκτη.
Αναμφισβήτητα στην Κίνα υπάρχει διαθέσιμο χρήμα, αλλά επίσης αλήθεια είναι πως το ποδόσφαιρο της χώρας (δηλαδή οι ομάδες ως ποδοσφαιρικές εταιρείες και όχι οι ιδιοκτήτες τους) δε διαθέτει τόσο μεγάλη οικονομική δύναμη, αφού ο τζίρος δεν αντιστοιχεί σε τέτοια έξοδα. Οι ιθύνοντες της Κινεζικής Ομοσπονδίας δεν ενδιαφέρονται για μία δύο εντυπωσιακές μετεγγραφές, αλλά θέλουν να υπάρξει μακροχρόνια βελτίωση του πρωταθλήματος. Οπότε, το να αρχίσουν κάποιες ομάδες να «σκάνε σαν φούσκες» από τις υπερβολικές δαπάνες δε θα βοηθήσει τον απώτερο στόχο.
Για τον λόγο αυτό πάρθηκε η απόφαση να μειωθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός ξένων παικτών. Έτσι, οι σύλλογοι της Κινεζικής Σούπερ Λιγκ θα μπορούν να έχουν μόνο τέσσερις ξένους παίκτες (μέχρι τώρα ήταν πέντε) από τους οποίους ταυτόχρονα θα μπορούν να βρίσκονται στην 11άδα οι τρείς.
Αυτό που θέλουν να πετύχουν οι Κινέζοι είναι το να έχουν λίγους αλλά πάρα πολύ αξιόλογους ξένους, που από τη μία θα ανεβάζουν το επίπεδο των ομάδων τους (αγωνιστικό και εμπορικό) και από την άλλη με την παρουσία τους θα βελτιώνουν τους Κινέζους ποδοσφαιριστές. Εξάλλου, το να γίνει καλύτερη η εθνική ομάδα της Κίνας είναι από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

 Πηγή:http://www.sportandbusiness.gr/
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!