Αλλεργίες, η κρυφή αιτία πολλών προβλημάτων υγείας

Ελάτε στην σελίδα μας στο Facebook για να δείτε τους διαγωνισμούς μας https://www.facebook.com/smgrgreeceOι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τοτσούξιμο των ματιών, τη ρινική καταρροή και τα δερματικά εξανθήματα ή τη φαγούρα ωςαλλεργίες.
Αυτές είναι οι τυπικά αποδεκτές μορφές αλλεργίας. Παρόλα αυτά όμως,
υπάρχει και μια άλλη μορφή η οποία δεν αναγνωρίζεται εύκολα και είναι δύσκολο να την υποψιαστεί κανείς.
Η Dr. Pratt είναι πρωτοπόρος στο θέμα της περιβαλλοντικής ιατρικής και της παιδικής αλλεργίας με 30 χρόνια εμπειρία. Το βίντεο (βλέπε παρακάτω)αναφέρεται σε περιστατικά παιδιών και ενηλίκων όπου αφού έφαγαν ντομάτα, όπως το πρώτο παιδί, ή εκτέθηκαν στην ουσία που είχαν αλλεργία (γύρη, σκόνη, ακαραία, ζάχαρη, μύκητες) καταγράφηκαν δραματικές αλλαγές στη συμπεριφορά και στην υγεία τους. Μετά από αγωγή έχασαν βάρος, εξαφανίστηκαν συμπτώματα κατάθλιψης, ο δείκτης νοημοσύνης αυξήθηκε από 56 σε 128 και το συγκεκριμένο κορίτσι έγινε πρώτο στη τάξη του.
Μια αλλεργία μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματος σας και εμφανίζεται με δυσκολία στη συγκέντρωση, με κόπωση, υπερένταση, αϋπνία, κατάθλιψη, πόνους στους μύες ή στις αρθρώσεις,άσθμα και ιδιαίτερα στα παιδιά μπορεί να προκαλέσει επιθετικότητα, ωτίτιδες και νυχτερινή ενούρηση.
Οποιαδήποτε τροφή μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, ακόμη και υγιεινές τροφές, όπως τα μήλα ή τα αχλάδια. Οι συνήθεις όμως ύποπτοι είναι το γάλα, τα γαλακτοκομικά, η ζάχαρη, τα συντηρητικά και τα πρόσθετα τεχνητά χρώματα στις τροφές.
Μερικές από τις πιο κοινές ενδείξεις ότι ένα παιδί έχει αλλεργία είναι οι εξής:
• Τρίβει την μύτη του προς τα πάνω
• Ρυτίδες στα μάτια
• Μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια
• Ξαφνική επιθετικότητα
• Κόκκινοι λοβοί των αυτιών
• Κουνάει νευρικά τα πόδια του
• "Χαμένο" βλέμμα
• Παρουσιάζει υπερβολικές αλλαγές στο επίπεδο δραστηριότητάς του
• Κόκκινα μάγουλα
• Διάστικτη γλώσσα
Ξεσκεπάζοντας την αιτία του προβλήματος
Με λίγα λόγια θα μπορούσε να είναι κανείς αλλεργικός σε ο,τιδήποτε. Ευτυχώς όμως η εντόπιση του προβλήματος είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι φαίνεται.
Η ανεύρεση και αποφυγή της συγκεκριμένης ουσίας ή χημικού που επηρεάζει την υγεία σας ή του παιδιού σας είναι πρωταρχικής σημασίας. Η αιτιολογική προσέγγιση μπορεί να λύσει ριζικά το πρόβλημα και να μειώσει την έκθεση τόσο τη δική σας όσο και του παιδιού σας σε πολύπλοκες φαρμακευτικές αγωγές.
Πολλές φορές μπορεί η αιτία να είναι προφανής. Περάσαμε από ένα μαγαζί με αρώματα και μας έπιασε πονοκέφαλος. Άλλες φορές θα πρέπει να ψάξουμε περισσότερο, γιατί η αλλεργική αντίδραση μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα μερικά λεπτά ή και πολλές ώρες μετά από την έκθεση μας στην ουσία που μας προκαλεί την αλλεργία.
Ένα λεπτομερές ιστορικό είναι το πρώτο βήμα για τον εντοπισμό των τροφών ή ουσιών που είναι οι αιτίες του προβλήματος. Οι συνήθεις ένοχοι είναι τροφές που καταναλώνουμε περισσότερο ή έχουμε εξάρτηση από αυτές.
Ένα σημαντικό κομμάτι του προβλήματος είναι τα περιβαλλοντικά χημικά που μπορούν να παραμείνουν στο σώμα μας για δεκαετίες και να αλληλεπιδρούν με τις τροφές και άλλους προκλητικούς παράγοντες (στρες, ζέστη, άσκηση, δίαιτα) περιπλέκοντας το πρόβλημα.
Πώς θα ξεφορτωθούμε τις περιβαλλοντικές αλλεργίες;
Συνοψίζοντας μπορούν να γίνουν τα εξής 5 βήματα:
1. Βρείτε τον παράγοντα που σας προκαλεί την αλλεργία. Εδώ συνήθως χρειάζεται η βοήθεια ειδικού.
2. Βελτιστοποιήστε τη διατροφή σας και αποφύγετε τις τροφές που σας προκαλούν αλλεργίες.
3. Ενισχύστε τον οργανισμό σας με όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα του επιτρέψουν να διαχειριστεί την αλλεργική κατάσταση.
4. Μειώστε την έκθεση σας σε περιβαλλοντικές τοξίνες.
Παρόλο που είναι αδύνατον να μην εκτεθούμε σε τοξικούς παράγοντες η χρήση φίλτρων νερού, φυσικών τροφών όσο το δυνατόν λιγότερο εξεργασμένων, η μείωση της χρήσης πλαστικών για φύλαξη και συσκευασία τροφίμων, η χρήση φυσικών καθαριστικών, φυσικών υφασμάτων, φυσικών καλλυντικών και ειδών προσωπικής υγιεινής, όπως και η αποφυγή οποιουδήποτε παράγοντα θα μπορούσε να μας φέρει σε επαφή με επικίνδυνα χημικά είναι πολύ σημαντικές ενέργειες σε αυτήν την κατεύθυνση.
5. Μειώστε τις τοξίνες που είναι ήδη αποθηκευμένες στο σώμα σας.
Το Detoxification Program είναι η μόνη διαδικασία που μπορεί να μειώσει το τοξικό φορτίο ικανό να προκαλέσει νόσο. Πρόκειται για ένα ακριβές ιατρικό πρωτόκολλο που με τη χρήση σάουνας, άσκησης, βιταμινών, φυτικών ελαίων κινητοποιεί τις τοξίνες και στη συνέχεια τις αποβάλλει.
Οι κρυφές αλλεργίες μπορούν να επηρεάσουν σε βαθμό που δεν είχαμε σκεφτεί πριν την ποιότητα ζωής και την υγεία μας.
Πολλά κοινά συμπτώματα μπορούν να οφείλονται σε αυτές. Το καλό νέο είναι ότι σήμερα μπορούμε να κάνουμε πολλά γι' αυτό το πρόβλημα εξασφαλίζοντας για μας και τα παιδιά μας άριστη υγεία με φυσικό τρόπο.
Στην Υγειάς Σας!
Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.Na Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και στις Μεταβολικές Διαταραχές
American College for Advancement in Medicine
http://www.drtsoukalas.com/
 
Πηγές:
www.drrapp.com
Οur Τoxic World
Academy of Environmental Medicine

 Πηγή:http://www.athlisis.gr/
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!