Η ισπανική Λίγκα ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα για την αύξηση της προσέλευσης στα γήπεδαΗ Λα Λίγκα, η διοργανώτρια αρχή των δύο κορυφαίων κατηγοριών του ισπανικού ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών G2 Strategic, με σκοπό το λανσάρισμα ενός νέου προγράμματος που αποσκοπεί στην αύξηση των εισιτηρίων.
Οι παράγοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ισπανία παλεύουν να φέρουν το ποδόσφαιρο της χώρας σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο. Ένα από τα σημαντικά προβλήματα είναι πως η προσέλευση στα γήπεδα είναι σημαντικά μικρότερη από τη συνολική χωρητικότητα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε Πρέμιερ Λιγκ και Μπουντεσλίγκα.
Με τη βοήθεια της G2 Strategic, που έχει εμπειρία από το γαλλικό πρωτάθλημα και την μπασκετική Ευρωλίγκα, η Λα Λίγκα ευελπιστεί πως ο κόσμος που θα επιλέγει να δει τα παιχνίδια απ0ό το γήπεδο θα αυξηθεί αρκετά. Το πιλοτικό πρόγραμμα που θα θεσπιστεί θα εφαρμοστεί αρχικά σε περίπου 8-12 ομάδες της 1ης και της 2ης κατηγορίας και αν στεφθεί με επιτυχία να επεκταθεί σε όλα τα κλαμπ.
Ο Χαβιέ Τεμπάς, ο πρόεδρος της λίγκας, σχολίασε τη συγκεκριμένη συμφωνία τονίζοντας πως η «G2 θα εκπαιδεύσει τους συλλόγους μας με τις πιο επιτυχημένες πρακτικές που έχουν κατά καιρούς εφαρμοστεί από αθλητικές λίγκες σε όλο τον κόσμο».


Πηγή:http://www.sportandbusiness.gr/
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!