Σαρωτικές αλλαγές στην WTA

Σαρωτικές αλλαγές στην WTAO εκτελεστικός διευθυντής της WTA Στιβ Σάιμον, σκέφτεται να φέρει τεράστιες αλλαγές στο format του παιχνιδιού οι οποίες αναμφίβολα θα προκαλέσουν αρκετές αντιδράσεις τόσο από τις παίκτριες όσο και απο το κοινό. 

Ξεχάστε τα πλεονεκτήματα στις ισοπαλίες και τα ολόκληρα τρίτα σετ!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της WTA Στιβ Σάιμον θέλει να φέρει σαρωτικές αλλαγές στο πώς παίζεται το γυναικείο τένις, με τις πρώτες αντιδράσεις να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Συγκεκριμένα, οι βασικές αλλαγές που προτείνει ένας εκ των ηγετών της διοργανώτριας αρχής, είναι τα games να διεξάγονται χωρίς πλεονέκτημα και το τρίτο σετ να είναι ένα super tie-break των δέκα πόντων.

Ακριβώς ό,τι συμβαίνει στα διπλά δηλαδή.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στόχος του Σάιμον είναι να μικρύνει η διάρκεια των αγώνων, κάτι που θα κάνει το προϊόν πιο ανταγωνιστικό και "εύπεπτο" σε τηλεοπτικό και γηπεδικό κοινό.

"Το format που υπάρχει στα διπλά είναι πραγματικά προοδευτικό. Τα ματς δεν υπερβαίνουν σε διάρκεια τα 60-90 λεπτά. Νομίζω είναι κάτι καλό και για τα μονά. Ο κόσμος δεν θα φεύγει από τις θέσεις του αν το εφαρμόσουμε" είναι το σκεπτικό του Σάιμον.

Επίσης, θέλει να ξεκαθαρίσει το καθεστώς με το level των τουρνουά της WTA το οποίο μπερδεύει πάρα πολύ το κοινό.

"Πρέπει να το ορίσουμε καλύτερα. Τι εννούμε premier τουρνουά και ποια είναι τα άλλα επίπεδα. Ο κόσμος πρέπει να καταλαβαίνει τι βλέπει".

Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις των νέων μέτρων που θέλει να φέρει ο Σάιμον έχουν εκφραστεί με πρώτη και καλύτερη την Σβετλάνα Κουζνέτσοβα η οποία χαρακτήρισε τη σκέψη αυτή απαίσια.

"Επειδή γίνεται στα διπλά δεν σημαίνει ότι θα ταιριάζει σε μας. Στα διπλά γίνεται γιατί οι παίκτες παίζουν και μονά και μπορεί να κουραστούν υπερβολικά. Αυτό που θα έκανα είναι να έβγαζα τα πεντάσετα ματς από τους άντρες. Άλλωστε, διαμαρτύρονται ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τα ίδια λεφτά, εφόσον παίζουν περισσότερο. Σε αυτά τα ματς βλέπεις τον κόσμο να κλείνει την τηλεόραση. Σκέφτεται "θα το ανοίξω στο τέταρτο ή στο πέμπτο σετ. Δεν θα χάσω κάτι". Αλλά η ισοπαλία με τα πλεονεκτήματα, το τρίτο σετ, αυτά είναι που κάνουν ενδιαφέρον το άθλημα. Εκεί, δεν παίζει τόσο ρόλο ο παράγοντας τύχη όπως στα διπλά".


 Πηγή/Αναδημοσίευση http://www.tennis24.gr/
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!