Πεζοπορία: Χτίζοντας την Υγεία


Η άσκηση είναι ίσως ένας καταλυτικός τρόπος για να παραμείνει κανείς υγιής και πεζοπορία είναι ο οικονομικότερος τρόπος για ξεκινήσετε σιγά σιγά την άσκηση. Με αρχικό στόχο την αργή είσοδο στο χώρο του περπατήματος στο βουνό και αφού πρώτα εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα υποδήματα και ρούχα, σε συνδυασμό με την συμβουλή του γιατρού σας, ξεκινήστε!
Η πεζοπορία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βγείτε έξω από το πλέον βαρετό γυμναστήριο.
Πολλά τα Ερωτήματα που θα απασχολήσουν έναν αρχάριο….
Μπορώ να πάω μονός/η μου; Τι εξοπλισμός χρειάζεται; Τι φαγητό να πάρω; Που πρέπει να απευθυνθώ για πάω μια εκδρομή; Και άλλα πολλά ερωτήματα…. Το θέμα είναι να έχετε την όρεξη να ασκηθείτε, όλα τα υπόλοιπα θα απαντηθούν με την ενασχόληση.
Υγεία : A & Ω
Η άσκηση που συνδυάζεται με την περιπλάνηση στη φύση θα δώσει έναυσμα στο οργανισμό για την καλυτέρευση του. Πάρτε λοιπόν το σακιδιάκι σας και τα παπουτσάκια και εμπρός για να ενισχύσετε το καρδιαγγειακό σύστημά σας. Η τακτική άσκηση, όπως η πεζοπορία, θα βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων σας. Αυτό θα αποφέρει μείωση του κίνδυνου καρδιακής νόσου, υψηλής αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικού επεισοδίου. Η πεζοπορία θα σας βοηθήσει να μειώσετε ή ακόμη και να εμποδίσετε τον διαβήτη μειώνοντας τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας. Συζητήστε με το προσωπικό γιατρό σας πρώτα, εάν πάσχετε από τέτοιες παθήσεις ώστε να χρειαστεί να ρυθμίσετε φαρμακευτική αγωγή σας.
Μην ξεχνάτε πως κάθε άσκηση, άρα και η πεζοπορία καίει θερμίδες. Τα περιττά κιλά θα αρχίσουν να χάνονται σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή. Το πρόγραμμα διατροφής καλό θα ήταν να σας το παράσχει κάποιος ειδικός (διατροφολόγος).
Η πεζοπορία βοηθά στην ανάπτυξη γερών οστών και στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης και αρθρίτιδας.
Μια πεζοπορία μέσα από μια όμορφη δασώδη περιοχή μπορεί να ηρεμήσει τα νεύρα σας και να φροντίσετε να ξεχάσετε τις ανησυχίες σας κατά την διάρκεια. Πεζοπορία με μια ομάδα παρέχει μια ιδανική ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείτε και να συλλέξετε καινούργιες εμπειρίες με τους άλλους συμμετέχοντες.
Αυτά είναι ενδεικτικά στοιχεία που μια ενασχόληση με την πεζοπορία μπορούν να βελτιώσουν την Υγεία σας!

 Πηγή http://www.diatrofi.gr/
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!