Οι ομάδες με τις περισσότερες πωλήσεις φανέλας


Το γερμανικό πρακτορείο αθλητικού μάρκετινγκ PR Marketing διενήργησε έρευνα προκειμένου να αποκαλύψει ποιες είναι οι ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομάδες που πουλούν τις περισσότερες φανέλες. Πρώτες με διαφορά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι με διαφορά η πιο εμπορική ομάδα στον κόσμο. Αυτό δε φαίνεται μόνο από τις δεκάδες χορηγικές συμφωνίες που έχει κλείσει σε κάθε γωνιά της γης, αλλά και από το γεγονός πως έχει πολυάριθμους οπαδούς σε όλο τον πλανήτη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που έκανε ο ειδικός στην ποδοσφαιρική βιομηχανία Δρ Πίτερ Ρόλμαν και η ομάδα του στην εταιρεία PR Marketing, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» κατάφεραν να πουλάνε 1,75 εκατ. φανέλες το χρόνο, για το διάστημα 2011-2016.
Λίγο πιο πίσω, στις 1,55 εκατ. φανέλες το χρόνο, βρίσκουμε την «βασίλισσα» του ευρωπαϊκού και παγκόσμιο ποδοσφαίρου, Ρεάλ Μαδρίτης. Την πρώτη 4άδα, αλλά αρκετά πιο πίσω σε αριθμό, συμπληρώνουν οι Μπαρτσελόνα (1,278 εκατ.) καιΜπάγερν Μονάχου (1,2 εκατ.). Όλες οι άλλες ομάδες έχουν μέσο όρο κάτω από το 1 εκατ.

Διαβάστε το άρθρο εδώ
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!