Ο Κινέζικος κολοσσός Wanda, θέλει να αλλάξει το Τσάμπιονς ΛιγκΗ Wanda, ένας από τους μεγαλύτερους Κινέζικους ομίλους, έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο για τον τερματισμό αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως Τσάμπιονς Λιγκ. Η τουλάχιστον τη δομή του.
Μπορεί ακόμα να είναι μια ιδέα, αλλά οΓουάνγκ Γιανλίν, ιδιοκτήτης της εταιρείας και ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, σχεδιάζει να καλέσει τον Οκτώβριο τους ηγέτες των πιο ισχυρών συλλόγων στην Ευρώπη, προκειμένου να συζητήσουν για την αναδιάρθρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που αναμφίβολα αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στην ΟΥΕΦΑ.
Ο ίδιος βεβαιώνει ότι σύμφωνα με το σχέδιο αυτό τα έσοδα της διοργάνωσης μπορούν να  αυξηθούν «1 δις περισσότερα από ό,τι σήμερα». Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, έχει αποκλειστεί η ιδέα ενός πρωταθλήματος που περιλαμβάνει τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Η πρόθεση είναι να ανανεωθεί το ισχύον σύστημα του Τσάμπιονς Λιγκ, θεωρώντας ότι αυτή την στιγμή είναι μια «πυραμίδα που αποτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη».
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, αλλά δύσκολο να πραγματοποιηθεί γιατί το ενδεχόμενο να συμφωνήσουν όλες οι ομάδες και να υπάρξει η έγκριση της Ομοσπονδίας φαίνεται πιο περίπλοκη.
Προς το παρόν, τον περασμένο χρόνο έτος πήρε τον έλεγχο της ελβετικής εταιρείαςInfront & Media με 1,05 δις ευρώ, αναλαμβάνοντας έτσι τα δικαιώματα για όλες τις εκδηλώσεις της ΦΙΦΑ έως το 2022.
Ο Γουάνγκ Γιανλίν δημιούργησε το Κύπελλο της Κίνας, ένα τουρνουά τρεις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα. Θα ξεκινήσει από το 2017. Αργότερα σχεδιάζεται να αυξηθεί σε οκτώ ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο, η Wanda έγινε χορηγός της ΦΙΦΑ μέχρι το 2030.
Η Κίνα, που προσπαθεί να αναπτύξει το πρωτάθλημά της με μεγάλες οικονομικές επενδύσεις, εισέρχεται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ήδη έχει μετοχική συμμετοχή σε ομάδες όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, Εσπανιόλ, Γρανάδα, Μίλαν, Ίντερ και άλλες πολλές στην Ευρώπη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!