Κούρσα μεταξύ Nike και Adidas για τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας


Η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποκάλυψε πως σύντομα θα μπει στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για νέο πολυετές συμβόλαιο για το αθλητικό υλικό των εθνικών ομάδων, κάτι που οδηγεί τις Nike και Adidas στο να ακονίζουν τα μαχαίρια τους.
Ο Νοέλ Λε Γκρέτ, πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας, δήλωσε σε συνέντευξη του πως το τμήμα μάρκετινγκ θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα τις επαφές για την ανανέωση των εμπορικών συμφωνιών που αφορούν την εθνική ομάδα της χώρας. Όλα τα deal ολοκληρώνονται μετά το Μουντιάλ του 2018 (οι μεγάλες ομάδες, σύλλογοι ή εθνικές κανονίζουν τις χορηγίες του χρόνια πριν τη λήξη των συμφωνιών) και όπως είπε ο Λε Γκρέτ, «πιστεύω πως όλοι οι συνεργάτες μας θα συνεχίσουν να μας στηρίζουν».
Αυτό που τόνισε, είναι πως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των διοικούντων το γαλλικό ποδόσφαιρο θα πέσει στη χορηγία για εμφανίσεις και αθλητικό υλικό, που εξάλλου είναι και η πιο προσοδοφόρα.  Το 2009 η Ομοσπονδία υπέγραψε συμβόλαιο ρεκόρ με τη Nike, εξασφαλίζοντας 45 εκατ. ευρώ το χρόνο για συνεργασία εννέα ετών. Η πολύ μεγάλη αυτή πρόταση, εκείνη την εποχή ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο και πλέον 2η μεγαλύτερη, έκανε τους Γάλλους να αφήσουν την Adidas και να «αγκαλιάσουν» τον αμερικανικό κολοσσό.
Δεν αποκλείεται η γερμανική εταιρεία να θέλει να απαντήσει και με τη σειρά της να κάνει μία σπουδαία προσφορά που θα επαναφέρει τις «τρείς ρίγες» στις εμφανίσεις των «Τρικολόρ». Εξάλλου, η ομάδα της Γαλλίας, που πήρε την 2η θέση το πρόσφατο EURO, απαρτίζεται από πολλούς νέους και πολύ εμπορικούς παίκτες, άρα δεν αποκλείεται να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί την επόμενη δεκαετία. Από τη δική της πλευρά, η Nike θα κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει τη Γαλλία στο χαρτοφυλάκιό της .
«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τη σύμπραξη με τη Nike και από ότι μαθαίνουμε το ίδιο αισθάνονται και οι άνθρωποι της εταιρείας», είπε ο Λε Γκρέτ, για να ξεκαθαρίσει, όμως, πως: «Στο τέλος αυτό που μετράει είναι τα χρήματα, γιατί πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τις εθνικές ομάδες και το γαλλικό ποδόσφαιρο».


 Πηγή:http://www.sportandbusiness.gr/
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!