Αθλητές δίχως συναισθήματα

Μεγαλεία περασμένα και ξεχασμένα στα μάτια των μεγαλύτερων ανθρώπων που ήταν τυχεροί και έζησαν τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ με την σωστή σημασία του. Αθλητές ματωμένοι-ιδρωμένοι-κουρασμένοι, μα πάνω απ’ όλα αθλητές με συναισθήματα και με κίνητρο τις ψυχές ενός ολόκληρου κόσμου που βασιζότανε πάνω τους.Μεγαλεία περασμένα και ξεχασμένα στα μάτια των μεγαλύτερων ανθρώπων που ήταν τυχεροί και έζησαν τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ με την σωστή σημασία του. Αθλητές ματωμένοι-ιδρωμένοι-κουρασμένοι, μα πάνω απ’ όλα αθλητές με συναισθήματα και με κίνητρο τις ψυχές ενός ολόκληρου κόσμου που βασιζότανε πάνω τους.


Τα χρήματα δεν ήταν λόγος για την ηθική του αθλητή, αλλά η αναγνώριση από τον κόσμο για την προσπάθεια του. Εποχές που ο κόσμος χρηματοδοτούσε τους πρωταγωνιστές ήταν και η καλύτερη ανταμοιβή των αθλητών.
Η μεγαλύτερη καταξίωση ενός αθλητή ήταν να φορέσει την φανέλα της πατρίδας του με το εθνόσημο στο στήθος, εκεί έδινε και την ψυχή του χωρίς να ζητάει χρηματικά ποσά με σκοπό να βρει κίνητρο… το κίνητρο ήταν η σκέψη ότι αντιπροσωπεύει ένα ολόκληρο έθνος!
Αθλητές με στόχο και σκοπό το μέγιστο χρηματικό κέρδος, αθλητές δίχως συναισθήματα και όριο της δόξας. Ομάδες βουτηγμένες στα χρέη και σκεπασμένες με ''σεντόνια'' από ''γίγαντες'' χορηγούς.
Είναι αλήθεια ότι έχει δημιουργηθεί ένας αθλητισμός που ρίχνει στάχτη στα μάτια των θεατών, θέλοντας να μαγνητίσει τα βλέμματα των ανθρώπων και μέσω αυτών να σκορπιστούν τεράστια χρηματικά ποσά, που θα ανακυκλώνονται γύρω από αυτόν τον κόσμο που έφτιαξαν κάποιοι κερδοσκόποι. Κερδοσκοπικές οργανώσεις πουλάνε ένα προϊόν με καθοδηγούμενους ανθρώπους και πρωταγωνιστές κάποιους καλοπληρωμένους υπάλληλους που θέλουν να λέγονται και «ΑΘΛΗΤΕΣ». Υπέρογκα ποσά με τάση για ''ίλιγγο'' σε όποιον τα ακούει, δίνουν το κίνητρο για αυξημένη παραγωγικότητα του προϊόντος.
Η αξιοπρέπεια της αληθινής άθλησης και του ανταγωνισμού εξαφανίζεται χάρη σε εκείνους που θέλουν να εισέρθουν στα αθλήματα μετατρέποντάς τα σε εταιρείες κερδοσκοπικές. Παράγοντες δίχως φραγμούς του ''ελέους'' και καθόλου γνώστες του αθλητισμού εισέρχονται σε συλλόγους προκαλώντας αναταραχές με τα ποσά που δαπανιούνται.
Θύματά τους εμείς οι αγνοί άνθρωποι που αγαπάμε και παρακολουθούμε με αφοσίωση κάτι που μας διασκεδάζει και μας παθιάζει. Κλεισμένοι και καθοδηγημένοι σε μία ψεύτικη ιστορία γραμμένη από συγγραφείς χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα από αυτό που κάθονται και διαδίδουν, σκορπίζοντας τον απόλυτο εξευτελισμό.
Ο αγνός αθλητισμός μετατράπηκε σε παιχνίδι κάποιων που χειρίζονται και φτιάχνουν το δικό τους ''μαγαζί'' για εύκολο χρηματικό κέρδος.
Συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι που μας προσφέρει μία ψευδής ευχαρίστηση και μας τονώνει το ενδιαφέρον, σπαταλώντας την ηρεμία και την εσωτερική μας γαλήνη επειδή κάποιοι έτσι ήθελαν να ορίσουν τους κανόνες.
Βρισκόμαστε να είμαστε εμπλεκόμενοι στην δικιά τους ιεραρχία και την μη διεκδίκηση των δικό μας θέλω… νιώθουμε παγιδευμένοι σε ένα στημένο καθεστώς κάποιων που διαχειρίζονται λεφτά με σκοπό την αύξηση της περιουσίας τους.
Συνεργοί τους είναι αυτοί που πρωταγωνιστούν στο προϊόν και προβάλλονται με κίνητρο των μεγάλων χρηματικών ποσών. Η συναισθηματική αξία έχει χαθεί, το δέσιμο με τον αληθινό αθλητισμό έχει εξαφανιστεί και η αντιπροσώπευση στην εθνική ομάδα δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία ακόμα επιχείρηση που θα μοιράσει λεφτά… δεν υπάρχει πλέον το σθένος να καθιερώσουμε τουλάχιστον τα βασικά, το εθνόσημο στο στήθος είναι από μόνο του κίνητρο και δεν χρειάζεται να εμπλακούν τα πρίμ για την μέγιστη και ίσως κάτι παραπάνω προσπάθεια.
Αν μπορούμε κάτι να σώσουμε είναι να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα του πολεμιστή που μάχεται για την πατρίδα του, που δεν θέλει τίποτα παραπάνω από έναν λαό να ζητωκραυγάζει και να στηρίζει την τίμια προσπάθεια των αθλητών… τι ζητάμε;;; έναν καθαρό ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!

Γκίνης Χρήστος

Τμήμα ειδήσεων Sports-Academies.gr


Πηγή:http://www.sports-academies.gr/
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!