Να διακόψει τη συνεργασία με την εθνική Αγγλίας σκέφτεται η...


Η ύψους 38 εκατ. ευρώ το χρόνο χορηγία της Nike προς την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, για παροχή αθλητικού υλικού στις εθνικές ομάδες της χώρας, ίσως να βαδίζει προς το τέλος της, με τους ανθρώπους της εταιρείας να είναι πολύ απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα της συνεργασίας.
Οι απογοητευτικές επιδόσεις της εθνικής Αγγλίας στο πρόσφατο EURO και το Μουντιάλ της Βραζιλίας, τις δύο διοργανώσεις κατά τις οποίες τα «Λιοντάρια» φορούσαν εμφανίσεις της Nike, έχουν προκαλέσει σημαντική μείωση στις πωλήσεις των προϊόντων της ομάδας. Αυτό με τη σειρά του έχει φέρει εκνευρισμό στον αμερικανικό κολοσσό της βιομηχανίας των αθλητικών ειδών, που βλέπει μία πολύ ακριβή επένδυση να μην αποδίδει καρπούς.
Το συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών λήγει το καλοκαίρι του 2018, αμέσως μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας, αλλά οι όποιες εξελίξεις θα συμβούν πολύ νωρίτερα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Daily Mail», στη Nike αναλογίζονται σοβαρά να μην ανανεώσουν ή ακόμα και να διακόψουν πρόωρα τη συνεργασία. Ακόμα και αν τελικά θελήσουν να συνεχίσουν με το αγγλικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, δεν πρόκειται να προσφέρουν περισσότερα από τα 38 εκατ. ευρώ του τωρινού συμβολαίου.
Αν τελικά Nike και Αγγλία χωρίσουν, το φαβορί για ανάληψη του ρόλου του παρόχου αθλητικού υλικού είναι μία άλλη αμερικανική εταιρεία, η Under Armour. Η ραγδαίως αναπτυσσόμενη αθλητική εταιρεία αναζητά διακαώς ένα «μπαμ» που θα τη βάλει πιο βαθειά στον χώρο του ποδοσφαίρου και ένα deal με την Αγγλική Ομοσπονδία σίγουρα θα δημιουργήσει πρωτοσέλιδα.

Πηγή/Αναδημοσίευση
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!