Η ΜΑΕΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥΑθλητές που δίνουν το δικό τους ¨χρώμα¨ στο ποδόσφαιρο και αφήνουν πάντα κάτι πίσω τους. Αθλητές που μπορούν με την ευφυΐα τους να ξεχωρίσουν, να αλλάξουν το κάθε τι, να ¨σπάσουν¨ συστήματα και ¨δήθεν¨ απαράβατους κανόνες! Αθλητές που έχουν την ικανότητα να κάνουν το ¨δικό¨ τους. Αθλητές με πρωτοβουλία, αυταπάρνηση , υστεροβουλία και ποιότητα σκέψης-εξέλιξης!

Υπάρχουν πολλών ειδών παιχτών σε μία ομάδα μεγάλη ή μικρή. Υπάρχουν παίχτες που είναι γεννημένοι να ξεσηκώνουν τα πλήθη με το ταλέντο τους, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που φημίζονται για την σκληράδα τους και υπάρχουν και αυτοί που στο πρόσωπο τους βλέπεις μια σιγουριά, μια μοναδική ηρεμία, μια απέραντη ΜΑΕΣΤΡΙΑ.
Σε μια ομάδα χρειάζονται πολλών ειδών παιχτών, χρειάζονται ηγετικές φυσιογνωμίες αλλά χρειάζονται και ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα είναι λίγο πιο νευρικοί, ίσως μερικές φορές να ξεπερνάνε και τα όρια. Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα που μπορεί να σου προσφέρει ανάμεικτα συναισθήματα, η ομάδα που υποστηρίζεις επιβάλλεται να σου διαθέτει πρόσωπα που να νιώθεις μια ασφάλεια, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές να μπορείς να εμπιστευτείς κάποιους ποδοσφαιριστές κάποιους ηγέτες.
Οι μεγάλες ομάδες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου διαθέτουν τέτοιες προσωπικότητες που μπορούν να καθησυχάσουν προπονητή, φίλαθλο ακόμα και τους ίδιους τους συμπαίκτες του.
Ο μαέστρο της Μπαρτσελόνα ήταν ο Τσάβι, ένας μοναδικός παίχτης με μοναδικά χαρίσματα που έφερνε την ηρεμία στο Καταλονικό συγκρότημα. Είναι ο άνθρωπος που σε κάθε στιγμή θα έχει εκείνη την απερίγραπτη ηρεμία, κοιτάζοντας τον προσεχτικά σε κάθε του κίνηση μπορείς να παρατηρήσεις ότι διαθέτει κάτι ξεχωριστό από τους υπόλοιπους του γηπέδου.
Είναι βέβαια ένα από τα πολλά καλά του στοιχεία που τον φέρνουν στην ελίτ του ποδοσφαίρου, είναι εκείνος που πολλοί αποκαλούν προπονητή του γηπέδου. Η ποιότητα του,  του επιτρέπει να αναδεικνύει μέσα στον αγωνιστικό χώρο τους συμπαίκτες του αφού η δουλειά του είναι σχεδόν αθόρυβη.
Η μεγάλη ¨Κυρία¨ του Ιταλικού ποδοσφαίρου είχε και αυτή τα τελευταία χρόνια  τον δικό της μαέστρο, τον δικό της ηγέτη. Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Πίρλο . Υπήρχαν πολλές φορές τα τελευταία χρόνια πολλοί που έλεγαν ότι ο Πίρλο θα ταίριαζε πολύ στην φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα.
Αναρωτιέμαι πως θα λειτουργούσαν Τσάβι και Πίρλο στην ίδια ομάδα, αναρωτιέμαι επίσης αν θα γινόταν να λειτουργήσει αρμονικά μια ομάδα με δυο τόσο μεγάλα ονόματα στον χώρο του κέντρου με κοινά στοιχεία αλλά και με δύο πραγματικούς ηγέτες του σύγχρονου ποδοσφαίρου.
Φρεσκάροντας την μνήμη μου, προσπάθησα να φέρω στο μυαλό μου μεγάλες ομάδες που στο παρελθόν είχαν δέσει στο χώρο του κέντρου δύο παίχτες οι οποίοι διέθεταν κύρος, προσωπικότητα, μαεστρία, ηρεμία και προπάντων να ήταν ηγέτες… κάτι τέτοιο δεν υπήρχε.
Όπως ο ρόλος του προπονητή είναι μοναδικός έτσι κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοναδικός είναι και ο ρόλος του ηγέτη, όλοι πρέπει να ακολουθούν τα βήματά του, ίσως να είναι και πρότυπο πολλές φορές και οι συμβουλές του να γίνονται χρήσιμες οδηγίες, με λίγα λόγια να είναι ο ποδοσφαιριστής που θα είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους και το δεξί χέρι του προπονητή.
Οι σπουδαίες ομάδες όπως ανέφερα λίγο πιο πάνω διαθέτουν και από έναν ηγέτη αλλά επίσης και οι σπουδαίοι προπονητές χρειάζονται μια τέτοια φυσιογνωμία στο γήπεδο για να κάνουν το έργο τους ακόμα πιο εύκολο.
Ο Πίρλο είναι αυτός που μπορεί να σε καθησυχάζει. Ο ρόλος του είναι πολυσύνθετος αφού αγωνίζεται ως καθαρόαιμο εξάρι, κάνει όλες τις ¨δουλειές¨ αμυντικά αλλά και επιθετικά βοηθάει την ομάδα του στον μέγιστο βαθμό. Δεν είναι τυχαίο ότι η Γιουβέντους χτιζόταν πάνω σε αυτόν παρά το μεγάλο της ηλικίας του, επίσης μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι ακόμα και η απόδοση της ομάδας κρινόταν από εκείνον γιατί ήταν ο κρίκος που ένωνε όλους τους άλλους.
Ο Τσάβι και ο Πίρλο είναι παίχτες σπάνιας ομορφιάς και θέλω να πιστεύω ότι στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλοι ανάλογοι της ίδιας αξίας.
Ο σεβασμός προς το πρόσωπο τους θα πρέπει να είναι απεριόριστος και ίσως αυτοί οι ποδοσφαιριστές αξίζουν να δοξάζονται πιο πολύ για τον λόγω ότι είναι και η ¨αιτία¨ που το άθλημα εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο!


Γκίνης Χρήστος
Τμήμα ειδήσεων Sports-Academies.grΠηγή:http://www.sports-academies.gr/
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!