Ολοκληρώθηκε η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Nike

Καλώς ήρθατε στο site μας! Γίνετε άμεσα συνδρομητές σε ένα από τα συναρπαστικά ενημερωτικά μας δελτία και φυσικά δωρεάν! 


Ο πρόεδρος της Nike, Φιλ Νάιτ, παραιτήθηκε από το πόστο του αλλά και γενικότερα από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας κολοσσού των αθλητικών ειδών, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, Μαρκ Πάρκερ, να αναλαμβάνει και αυτή τη θέση.
Πριν από ένα χρόνο σας μεταφέραμε την είδηση για την απόφαση του ιδρυτή τηςNikeΦιλ Νάιτ (διαβάστε ΕΔΩ το πώς δημιουργήθηκε η εταιρεία καθώς και το διάσημο σήμα της), να σταματήσει να ασχολείται με τη διοίκηση της εταιρείας, αφήνοντας τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στον από το 2006 CEO της εταιρείας, Μαρκ Πάρκερ, ο οποίος μάλιστα έλαβε ένα «δωράκι» 30 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μείνει στο «τιμόνι» για τουλάχιστον πέντε έτη.
Η περίοδος μετάβασης ολοκληρώθηκε, με τον Νάιτ να αποχωρεί και τον Πάρκερ να αναλαμβάνει τα αυξημένα του καθήκοντα. Ο 78χρονος Νάιτ έλαβε τον τιμητικό τίτλο του επίτιμου προέδρου και φυσικά θα έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί από κοντά τα ΔΣ της εταιρείας και να δίνει τις συμβουλές του.
Επιπροσθέτως, έγινε γνωστό πως ο Νάιτ πούλησε το δικαίωμα ψήφου που είχε στην Swoosh, LLC, την εταιρεία που δημιούργησε πέρυσι και στην οποία ανήκει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Nike, στον γιό του Τράβις Νάιτ.
Όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά την έκδοση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τελευταίου τρίμηνου της σεζόν, που ήταν μικρότερα από τα προβλεπόμενα.


 Πηγή:http://www.sportandbusiness.gr/
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!