Μαγειρική σόδα και αθλητική απόδοση

Καλώς ήρθατε στο site μας! Γίνετε άμεσα συνδρομητές σε ένα από τα συναρπαστικά ενημερωτικά μας δελτία και φυσικά δωρεάν!





Πρόκειται για ένα αλκαλικό άλας που καθυστερεί τη μυϊκή κόπωση, εξουδετερώνοντας την περίσσεια των κατιόντων Η+ (ένδο-κυτταρική οξέωση), λόγω συσσώρευσης γαλακτικού οξέος, μεγιστοποιώντας έτσι την παραγωγή δύναμης και παρατείνοντας το χρόνο, έως την εξάντληση.

Σε ποια αθλήματα φαίνεται να βοηθά :
  • Σε αθλήματα υψηλής έντασης που διαρκούν (1min-7min) – τρέξιμο (100m-400m), κολύμβηση (100m-400m)
  • Σε αθλήματα αυξημένης έντασης που διαρκούν από 30min έως 60min – κυρίως sports ταχύτητας και δύναμης
  • Σε αθλήματα που περιλαμβάνουν μικρά χρονικά διαστήματα, μέγιστης δύναμης και ταχύτητας, ενώ μεσολαβούν μικρά διαλείμματα ανάπαυσης – επαναλαμβανόμενα ποδηλατικά sprint
  • Σε αθλήματα παρατεταμένης διαλειμματικής άσκησης – (ποδόσφαιρο, basket)
Σύσταση δοσολογίας :
300 mg / kg σωματικού βάρους, περίπου 90 min, πριν από την άσκηση
Παρενέργειες :
γαστρεντερικές διαταραχές
πηγή: Μακρυλλός Μιχάλης – logodiatrofis.gr
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Msc
Sportsnutrition &Human Metabolism

 Πηγή:http://www.fitoni.gr/





Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!