Τι είναι το StrongBall; (Video)

Sport Management Greece http://sportmanagementingreece.blogspot.gr/


To STRONGBALL είναι το πρώτο πρόγραμμα γυμναστικής παγκοσμίως που συνδυάζει το παιχνίδι με μπάλα, μαζί με ασκήσεις σώματος.

 Το STRONGBALL  είναι ο έξυπνος συνδυασμός παιχνιδιού με μπάλα με εναλλαγές ασκήσεων σωματικού βάρους. Το παιχνίδι με μπάλα μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε είδους μπάλα (ποδοσφαίρου,μπάσκετ,βόλεϊ,χάντμπολ).
Η φιλοσοφία του strongball είναι μέσω του παιχνιδιού να γυμνάσει όλο το σώμα, χωρίς να χρειαστεί να σπαταληθούν έξτρα ώρες σε γυμναστήρια.Στο strongball  δεν είναι απαραίτητος ο εξοπλισμός για να το ξεκινήσεις,γιατί το είδος γυμναστικής αποτελείται καθαρά από το παιχνίδι με την μπάλα και τις ασκήσεις σώματος.Παρόλα αυτά όμως για αυτούς που θέλουν μεγαλύτερες προκλήσεις και για τους αθλητές υψηλού επιπέδου το strongball  μπορεί να συνδιαστεί με βαράκια και λάστιχα ενδυνάμωσης καθώς και με διάφορα άλλα βοηθήματα γυμναστικής.ΠΩΣ  ΓΙΝΕΤΑΙ

  Το STRONGBALL  αποτελείται απο 3  γύρους παιχνιδιού με μπάλα και 3 γύρους ασκήσεων σωματικού βάρους (με ή χωρίς βοηθήματα) που εναλλάσονται.Η πρώτη μέρα του strongball αποτελείται απο το strongball challenge  το οποίο θα επαναλαμβάνεται κάθε 10 προπονήσεις. Το strongball challenge είναι 5 ασκήσεις οι οποίες γίνονται στην πρώτη προπόνηση για να δούμε ο κάθε ασκούμενος σε τι επίπεδο βρίσκεται.Μετά την ολοκλήρωση 10 προπονήσεων ο ασκούμενος θα ξανακάνει το strongball challenge για να δεί πόσο έχει βελτιωθεί από την πρώτη του φορά. Οι γύροι του παιχνιδιού διαρκούν 15 λεπτά και μετά ξεκινάει ο γύρος με τις ασκήσεις σώματος ο οποίος διαρκεί μόνο 4 λεπτά! Στον τελευταίο γύρο της προπόνησης προστίθεται 1 έξτρα λεπτό άσκησης για την ομάδα που έχει χάσει στην διάρκεια του παιχνιδιού. Οι ασκήσεις στο strongball αλλάζουν κάθε 10 προπονήσεις,ώστε οι αθλούμενοι να έχουν καλύτερα αποτελέσματα,περισσότερη ποικιλία και λιγότερη μονοτονία κατα την διάρκεια της άσκησης.Το strongball περιλαμβάνει παραπάνω απο 130 διαφορετικές ασκήσεις!Φυσικά πριν απο κάθε προπόνηση γίνεται ειδική προθέρμανση του σώματος!


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

Η διαλειμματική άθληση πρέπει πάντα να γίνεται υπό την επίβλεψη έμπειρου γυμναστή που θα σας καθοδηγήσει με τις συμβουλές του. Επίσης, πριν καν ξεκινήσετε αυτού του είδους την άσκηση θα πρέπει να έχετε βεβαιωθεί για την καλή κατάσταση της υγείας, σας καθώς η έντασή της είναι απαγορευτική για αρκετές κατηγορίες πασχόντων. Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, μίληστε πρώτα στο γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα!Πηγή:http://strongball.wixsite.com/strongball
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!