Οι κινήσεις της ΦΙΦΑ θα προκαλέσουν την επανάσταση των ομάδων

Σας προσκαλούμε στο group μας στο Facebook: https://www.facebook.com/groups/managmentsportspromotion/?ref=bookmarks


Ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και Διευθύνων Σύμβουλος της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ - Χάινς Ρουμενίνγκε, ανέφερε σε συνέντευξή του πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επανάστασης των ομάδων απέναντι στη ΦΙΦΑ και τις μεταρρυθμίσεις της.

«Οι μεγάλοι σύλλογοι, καθώς και οι Λίγκες, ίσως κάποια στιγμή αναρωτηθούν: “ χρειαζόμαστε πραγματικά τη ΦΙΦΑ και τις περίεργες αποφάσεις της, οι οποίες στο τέλος της ημέρας μόνο επιβάρυνση φέρνουν στο ποδόσφαιρο και δεν το υπηρετούν”», δήλωσε ο Ρουμενίγκε στη γερμανική Bild.
Τα σχόλια του παλαίμαχου άσου και νυν ποδοσφαιρικού αξιωματούχου ήρθαν στον απόηχο της απόφασης της ΦΙΦΑ να αυξήσει τις ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο από 32 σε 48. Αυτή η μεταρρύθμιση βρήκε παντελώς αντίθετη την ECA, με παράγοντες ομάδων να καταφέρονται εναντίον της διεύρυνσης, την οποία αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη της ΦΙΦΑ.
«Είμαι της ίδιας άποψης με τον Κρίστιαν Σάιφερτ (Εκτελεστικός Διευθυντής Μπουντεσλίγκα), ο οποίος είπε ότι οδεύουμε προς μια επανάσταση, όσο συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση», συνέχισε ο Ρουμενίνγκε. «Μία από τις αρχές μου είναι να μην υποστηρίζω τις επαναστάσεις επειδή συνήθως καταλήγουν σε αιματοχυσία. Φοβάμαι, όμως, ότι τα πράγματα οδηγούν προς μια ποδοσφαιρική επανάσταση».
Η τρέχουσα συμφωνία της ΦΙΦΑ με τους συλλόγους, για την απελευθέρωση των παικτών ώστε να συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις, λήγει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022. Η ΦΙΦΑ μπορεί να είναι το κυβερνών σώμα για το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο, αλλά έχει ανάγκη τα σωματεία για να είναι σε θέση να διοργανώσει διεθνή τουρνουά, αφού οι αθλητές αμείβονται, σε πολλές περιπτώσεις πλουσιοπάροχα, από τους συλλόγους.
Η ένταση μεταξύ της ΦΙΦΑ και των συλλόγων, δεν είναι κάτι νέο, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί. Μένει να δούμε αν το χάσμα που έχει δημιουργηθεί με κάποιο τρόπο γεφυρωθεί ή αν μετά το 2022 βρεθούμε αντιμέτωποι με μία πολύ άσχημη κατάσταση για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Πηγή:http://www.sportandbusiness.gr/
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!