Αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ομοσπονδίες για το «Αθήνα 1997»

#mazimetinxristina #sportmanagementgreece


Η εξέλιξη στην υπόθεση «Αθήνα 1997» με τις ΔΟΥ να αναλαμβάνουν πλέον την είσπραξη του ποσού των 30.000.000 ευρώ που αναφέρει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στις ομοσπονδίες στις οποίες είναι ενεργά μέλη, εμπλεκόμενοι του «Αθήνα 1997».
του Θανάση Νικολάου
nikolaou@sportsfeed.gr follow me @ThanNikolaou
Από τη στιγμή που έχει στις ΔΟΥ η υπόθεση και ήδη έχουν επιδοθεί τα «ενημερωτικά» για την είσπραξη, βάσει του Ν. 2725/1999 (ΦΕΚ Α’ 121/17.6.1999) πρέπει να απαλλαχθούν από τα καθήκοντα τους όλοι όσοι αναφέρονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο και έχουν θέση σε αθλητικές ομοσπονδίες. Είτε πρόκειται για μέλη διοικητικών συμβουλίων, είτε για εκπρόσωπους ομοσπονδίων που θα κληθούν να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τέτοιες περιπτώσεις σε τρεις μεγάλες ομοσπονδίες και μάλιστα πρόκειται για τρεις ιδιαίτερα ισχυρούς παράγοντες οι οποίοι στην ουσία ασκούν τη διοίκηση, είτε είναι πρόεδροι, είτε γραμματείς είτε εκπρόσωποι στην ΕΟΕ.
Η εφαρμογή του νόμου θα γίνει μόνο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που είναι η αρμόδια η οποία μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι έχει το γράμμα του νόμου… ευαγγέλιο.
Όπως και να έχει, η υπόθεση του «Αθήνα 1997» θα κλείσει με τον έναν (απόδοση ευθυνών) ή τον άλλο τρόπο (παραγραφή λόγω 20ετίας). Το μόνο σίγουρο είναι πως τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν δύο προσπάθειες, από στελέχη όλων των κομματικών παρατάξεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ) προκειμένου να παραγραφεί η απόδοση ευθυνών. Απόλυτα λογικό καθώς για ακόμα μία φορά, σε μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που έχει αναλάβει η χώρας μας, οι πολιτικοί είναι αυτοί που έχουν φροντίσει για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Αυτό συνέβη στους αγώνες του «Αθήνα 1997» όπου στα έξοδα της διοργάνωσης συμπεριλήφθηκαν ακόμα και τα έξοδα (21 εκατομμύρια δραχμές) μια βραδιάς αφιερωμένης στα ποιήμα του Λευτέρη Παπαδόπουλου (!) και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα συνέβη και στους Ολυμπιακούς όπου «βαφτίστηκε» Ολυμπιακό έργο ακόμα και η ανακατασκευή του λιμανιού της Κέρκυρας, όπως και η ανακαίνιση μη κρατικών σταδίων (Τούμπα και Χαριλάου).

 Πηγή:http://sportsfeed.gr/
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!