Παρουσιάστηκε ο νέος, αυστηρότερος, κανονισμός αδειοδότησης

Σας προσκαλούμε στο group μας στο Facebook: https://www.facebook.com/groups/managmentsportspromotion/?ref=bookmarks

Η ΕΠΟ παρουσίασε στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ τον ανανεωμένο κανονισμό αδειοδότησης, που έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και πλέον προβλέπει τον υποβιβασμό των ΠΑΕ που δεν πάρουν άδεια για οικονομικούς λόγους. Σημαντική διαφωνία ανάμεσα σε Λίγκα και Ομοσπονδία.
Ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εχτές (30/1) κατά την οποία ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου, συνεπικουρούμενος από στελέχη αντίστοιχων τμημάτων της ΟΥΕΦΑ, τον Ιβάντσιτσα Σούντατς (αντιπρόεδρος UEFA Licensing Committee) και τον Πάμπλο Ροντρίγκεζ (μέλος UEFA Licensing Unit), παρουσίασαν τον νέο κανονισμό αδειοδότησης.
Το πιο ενδιαφέρον σημείο του νέου κανονισμού είναι πως πλέον προβλέπεται ο υποβιβασμός των ομάδων που δεν έχουν τακτοποιημένα τα οικονομικά τους. Αυτό είχε αποφασιστεί από τη Σούπερ Λιγκ πριν αρκετό καιρό, με τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος να μην αλλάζει γνώμη.
Έτσι, όποια ομάδα δεν πάρει άδεια για οικονομικούς λόγους κατά την εξέταση των φακέλων μέχρι τις 31 Μαΐου θα υποβιβαστεί στη Φουτμπολ Λιγκ. Το συγκεκριμένο μέτρο μάλιστα, μάλιστα, θα είναι πιο εξοντωτικό όταν θα εξεταστούν οι φάκελοι των ομάδων στο τέλος της περιόδου 2017-18, καθώς θα υποβιβάζονται οι ΠΑΕ που δεν παίρνουν άδεια για οποιοδήποτε λόγο!
Υπάρχουν, όμως και δύο άρθρα για τα οποία η Σούπερ Λιγκ ζήτησε να μην ισχύσουν, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. To ένα είναι το 52β του κανονισμού αδειοδότησης που αφορά την «καθαρή θέση» των ΠΑΕ και προβλέπει ότι σε περίπτωση που «οι ετήσιες και ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις (συμπεριλαμβανομένων, όπου απαιτείται, των συμπληρωματικών στοιχείων) που υποβλήθηκαν σύμφωνα με τα Άρθρα 47-48 γνωστοποιούν καθαρή θέση παθητικού (αρνητική καθαρή θέση)», τότε θεωρείται παραβίαση δείκτη και η ΠΑΕ που ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία κινδυνεύει να μην πάρει άδεια, άρα και να υποβιβαστεί.
Η Σούπερ Λιγκ διαμαρτύρεται λέγοντας ότι η τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου έγινε χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με τις ομάδες,ενώ τονίζεται η άσχημη οικονομική κατάσταση που επικρατεί γενικά στη χώρα μας και ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι άνθρωποι της ΕΠΟ δέχτηκαν να αναστείλουν αυτό το άρθρο για ένα χρόνο, με τη Λίγκα να ζητεί να μην ισχύει για δύο.
Το άλλο άρθρο στο οποίο η Σούπερ Λιγκ δε συμφωνεί είναι αυτό που απαιτεί από τις ΠΑΕ να έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με δύο γηγενείς (Έλληνες) ποδοσφαιριστές κάτω των 21, οι οποίοι θα πρέπει να αγωνιστούν σε τουλάχιστον πέντε αγώνες (της πρώτης ομάδας), πρωταθλήματος ή και κυπέλλου Ελλάδας, τουλάχιστον για εξήντα λεπτά ανά αγώνα.


Πηγή:http://www.sportandbusiness.gr/
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!