2 σε 1 Μυική και καρδιοαναπνευστική ενδυνάμωση σε 45 λεπτά

Με μια πρώτη ματιά δεν μπορείς να πιστέψεις πως το νέο αυτό μοντέλο φυσικής σωματικής άσκησης, θα μπορούσε να σου δώσει όλα αυτά που σου υπόσχεται αλλά στην πραγματικότητα ο χρόνος είναι αυτός που είτε καταγκρεμνίζει μόδες «εφήμερες» είτε καθιερώνει όσα πραγματικά αξίζουν.
Η προπόνηση με τη χρήση των ιμάντων του trx ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.
Με απλά λόγια θα αναλύσουμε τα ξεχωριστά οφέλη τα οποία μπορείς να αποκομίσεις από την προπονητική σου ενασχόληση με τους ιμάντες.
Με το trx πας παντού… μεταφέρεται πανεύκολα και χρειάζεσαι ένα σταθερό και στιβαρό σημείο για να το κρεμάσεις, το οποίο κάλλιστα μπορεί να είναι στο σαλόνι του σπιτιού σου ή ένα γερό κλαδί δέντρου στην εξοχή.
Το trx σου δίνει τη δυνατότητα να καλλιεργήσεις και να αναπτύξεις πολύπλευρα τις φυσικές σου ικανότητες. Σε αντίθεση με μονοδιάστατα άλλα συστήματα άσκησης, με τους ιμάντες μπορείς ανάλογα με την ένταση που θα χρησιμοποιήσεις να αναπτύξεις τον μυϊκό σου ιστό και να δώσεις όμορφο σχήμα στο σώμα κατά το πως το επιθυμείς, να δουλέψεις την μυϊκή σου αντοχή πχ εάν εργάζεσαι για ώρες πολλές καθιστός μπροστά σε ένα υπολογιστή, (ο αυχένας, η πλάτη και η μέση σου θα σε ευγνωμονούν), να βελτιώσεις την ισορροπία σου και τον νευρομυϊκό συντονισμό σου. Η προπόνηση με trx ενισχύει φυσικές ικανότητες σημαντικότατες τόσο για την ενεργειακή απόδοση του μυϊκού σου συστήματος (μεγαλύτερη παραγωγή έργου με την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας) όσο και για την άρτια από πλευράς «εκβιομηχανικής» κίνησης και στάσης του σώματός σου, η οποία είναι σημαντικότατη παράμετρος για την πρόληψη τραυματισμών σε επίπεδο μυών, συνδέσμων αλλά και αρθρώσεων.
Επιπλέον έχεις την δυνατότητα να εφαρμόσεις μια σειρά από απλές και λειτουργικές διατατικές ρουτίνες που θα διατηρήσουν ή θα αυξήσουν την μυϊκή σου πλαστικότητα, ευλυγισία και την αρθρική σου ευκαμψία και θα σε βοηθήσουν να έχεις μια αρτιότερη μεταπροπονητική αποκατάσταση.
Άξιο λόγου το γεγονός ότι η «λειτουργική» προπόνηση με το trx σου επιτρέπει να εκτελείς ασκήσεις και στα 3 επίπεδα (μετωπιαίο-οβελιαίο-εγκάρσιο) και αυτό είναι ανεκτίμητο ! Τα περισσότερα προγράμματα «γυμναστηριακού τύπου», χωλαίνουν σε αυτό ακριβώς το σημείο και η πραγματικότητα είναι αυτή : Το ανθρώπινο σώμα ως σύνολο μοχλών και αρθρώσεων είναι κατασκευασμένο για να κινείται και στα 3 επίπεδα και στα 3 αυτά επίπεδα άρα θα πρέπει να εξασκείται !
Η σειρά με την οποία θα χρησιμοποιήσεις τις ασκήσεις που θα επιλέξεις είτε ο ίδιος προσωπικά είτε σύμφωνα με τις οδηγίες έμπειρου γυμναστή, οι ίδιες οι ασκήσεις ,ο αριθμός τους και τα Set είναι καθαρά θέμα προπονητικού επιπέδου, φυσικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων.Τα διαλείμματα ενδιάμεσα των ασκήσεων ανάλογα του χρόνου αλλά και ανάλογα του χαρακτήρα και του είδους τους, μπορούν να δουλέψουν το οργανικό σου σύστημα μέσα από πολλαπλά μεταβολικά μονοπάτια (αερόβιο-αναερόβιο γαλακτικό-αναερόβιο) και τελικά να προσδώσουν στην προπόνηση σου σημαντική αξία τόσο σε επίπεδο καρδιοαναπνευστικών προσαρμογών όσο και στο επίπεδο της βέλτισtης αξιοποίησης των διαφορετικών πηγών ενέργειας καθώς και αποδοτικής αξιοποίησης των κατάλληλων ανά περίπτωση μεταβολικών μονοπατιών.
Σημείωσε επιπλέον ότι η προπόνηση με ιμάντες χαρακτηρίζεται ως ιδανική για ευαίσθητες αρθρώσεις (ωμική ζώνη, αγκώνες, καρποί) και επίσης το γεγονός καθ΄όλη τη διάρκεια των ασκήσεων προκειμένου να επιτύχεις τη βέλτιστη τεχνική ο «πυρήνας» σου … «αγγλιστί Your Core» δουλεύει στο μέγιστο λειτουργικό του επίπεδο. Πέρα από το θέμα της προστασίας της οσφυϊκής σου μοίρας και της εξάλειψης του πόνου, εάν η διατροφή σου είναι η κατάλληλη θα δεις τους κοιλιακούς σου (ορθός-λοξοί-τετράγωνος οσφυϊκός), όπως δεν μπορούσες καν να τους φανταστείς.
Θα σε συμβούλευα να βρεις έναν χώρο στον οποίο με σωστή καθοδήγηση από έναν καλά εκπαιδευμένο γυμναστή θα μάθαινες να λειτουργείς αποδοτικά και με ασφάλεια πάνω στο trx. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις την ευκαιρία να εξελίξεις το ασκησιολόγιο σου και να δουλέψεις πάνω σε διάφορα προπονητικά πλάνα και μεθόδους μέχρι που κάποια στιγμή γιατί όχι, θα μπορούσες να αποκτήσεις το δικό σου ατομικό Trx !
Συμπερασματικά,
Ναι στα σίγουρα το trx στην πάροδο του χρόνου απέδειξε την αξία και τον νεωτερισμό του, δίκαια θα το χαρακτήριζα ως ένα «holistic fitness gun» και το μόνο που μένει είναι να σου ευχηθώ πολλές δημιουργικές και αποδοτικές προπονήσεις!


Πηγή:http://www.diatrofi.gr/
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!